Om Dala Media AB

Anders HanssonDala Media AB erbjuder tjänster inom marknadsföring och kommunikation.
Dala Media arbetar offensivt och med stor idérikedom, för att svara upp mot varje kunds särskilda önskemål.
Därför är det med stolthet Dala Media erbjuder ett koncept som består av ett nätverk med noga utvalda underleverantörer som består av:

 • Skribenter
 • Copywriter
 • Webbmaster
 • Art Director
 • Fotograf
 • Filmare
 • Korrekturläsare

Om Anders Hansson

Jag heter Anders Hansson och grundade Dala Media AB 2003.
Min yrkesbakgrund sedan 1978 finns inom journalistiken. I drygt 20 år arbetade jag på Falu Kuriren som bland annat sport- och näringslivsreporter.
Under den tiden hade jag också flera internationella uppdrag för nyhetsbyrån FLT vilket gav mig bra arbetslivserfarenheter, samt ett bra kontaktnät inom media, svensk idrott och det regionala näringslivet.
Under tiden som näringslivsreporter märkte jag att många företag och organisationer behövde hjälp med kommunikation och information. En affärsidé föddes och i augusti 2003 var Dala Media AB verklighet. En kostnadseffektiv partner som utför kommunikationstjänster av hög kvalité.
Den resan pågår fortfarande tillsammans med det duktiga nätverket av underleverantörer.

För mig är det viktigt att alltid leverera tjänster har hög kvalité och inom överenskommen tid.
Jag arbetar efter devisen: ”Man är inte bättre än sin senaste lämning!”
Därför är det viktigt att alltid vara alert och beredd att presentera nya idéer som bidrar till fortsatt utveckling för kundens verksamhet.

Känslan är härlig att kunna bidra till att ett företag eller organisation blir nöjd.
Under åren med Dala Media har jag också fått vara delaktig i andra, mer ovanliga projekt, som:

 • Kampanjen skid-VM i Falun 2015 och deltagandet i uppstartsarbetet av evenemanget.
 • Arbete i Centerpartiet Dalarnas strategigrupp under valrörelsen 2014.
 • Idégivning, och genomförande av 10Mila-orienteringen i Falun 2016

Den dagliga kontakten med kunder från näringslivet präglar min verksamhet. Men jag bedriver fortfarande en viss journalistik verksamhet. TT Nyhetsbyrån anlitar mig som frilans-sportreporter. Ett uppdrag som bidrar till att jag behåller tempot och skärpan i det dagliga arbetet samt har en fortsatt kontakt inom medievärlden.

Andra personliga uppdrag, på ideell basis, men har en betydelse för samhällsutvecklingen är:

 • Tankesmedjan Dalarnas Framtid, där jag är ordförande.
  Mer information finns på hemsidan www.dalarnasframtid.se
 • Daniel och Adams stiftelse, där jag verkar för de funktionshindrades situation i samhället. Mer information finns på hemsidan www.dastiftelse.se

/Anders Hansson